Arkansas Legal Resource Navigator

10 U.S.C. § 2615 — Military museums and military education programs: cooperative agreement authority

Federal law — U.S. Code and appendices · legal_authorities

10 U.S.C. § 2615 — Military museums and military education programs: cooperative agreement authority

**(a) Use Authorized.—** The Secretary concerned may enter into a cooperative agreement with a nonprofit entity for purposes related to— (1) a military museum program; or (2) the support of a military educational institution program. **(b) Cooperative Agreement Described.—** For purposes of subsection (a), an authorized cooperative agreement is described in [section 6305 of title 31](https://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title31-section6305&num=0&edition=prelim), except that the use of a cooperative agreement by the Secretary concerned is limited to nonprofit entities.

Source: Supplied U.S. Code snapshot — release unconfirmed · 10 U.S.C. § 2615

Stored review status: release_metadata_unconfirmed. A text match is a research starting point; applicability is not established.

Original supplied file — preserved unchanged

Download original Markdown file

File SHA-256: 740f97a9adc56682d3eb32a3e38e26ba288ec1b4ccee3ef11508cd568788c730. The original may include catalog metadata, neighboring provisions, or embedded records outside this collection's scope. Search shows only the selected federal record. Historical editions and unverified snapshots are not a statement of current law.

Authority boundary: historical or unconfirmed source not current law verified.

Open the recorded source website ↗

Record provenance

Stable record: federal_law:legal_authorities:record_usc_3f69ea28565cc49976dfa21e
Source file: Laws/federal/codes/united-states-code/title-10/section-2615-military-museums-and-military-education-programs-cooperative-agreement-a--626844aabd.md
Pages: Not recorded – Not recorded
Passage SHA-256: 9a696dc6d66a87d437dfdbbfad8f71ec64901b8227c3816e00bafeaffe02b7f7

Source location: Title 10, Chapter 155, § 2615; chapter-155-acceptance-of-gifts-and-services.md

Stored source content

**(a) Use Authorized.—** The Secretary concerned may enter into a cooperative agreement with a nonprofit entity for purposes related to— (1) a military museum program; or (2) the support of a military educational institution program. **(b) Cooperative Agreement Described.—** For purposes of subsection (a), an authorized cooperative agreement is described in [section 6305 of title 31](https://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid:USC-prelim-title31-section6305&num=0&edition=prelim), except that the use of a cooperative agreement by the Secretary concerned is limited to nonprofit entities.

Cross-references

Connections may be documented source relationships, shared citations or nearby passages. Each explains its basis; a connection alone does not establish applicability to your situation.

Federal law — U.S. Code and appendices · legal_authorities

31 U.S.C. § 6305 — Using cooperative agreements

An executive agency shall use a cooperative agreement as the legal instrument reflecting a relationship between the United States Government and a State, a local government, or other recipient when— (1) the principal purpose of the relationship is to transfer a thing of value to the State, local government, or other recipient to carry out a public purpose of support or stimulation authorized by a law of the United States instead of acquiring (by purchase, lease, or barter) property or services for the direct benefit or use of the United States Government; and (2) substantial involvement is expected between the executive agency and the State, local government, or other recipient when carrying out the activity contemplated in the agreement.

Source: Supplied U.S. Code snapshot — release unconfirmed · 31 U.S.C. § 6305

Stored review status: release_metadata_unconfirmed. Explicit cross-reference supplied in source Markdown; currentness and applicability require review.

Federal law — U.S. Code and appendices · legal_authorities

10 U.S.C. § 2615 — Military museums and military education

Page 2024 TITLE 10—ARMED FORCES § 2614 § 576(a)–(d)(1), title VI, § 631(f)(4)(A), Dec. 31, 2011, 125 Stat. 1428, 1429, 1465; Pub. L. 112–239, div. A, title X, § 1076(a)(9), Jan. 2, 2013, 126 Stat. 1948; Pub. L. 115–232, div. A, title X, § 1081(a)(25), Aug. 13, 2018, 132 Stat. 1985; Pub. L. 117–263, div. A, title VI, § 626(c)(8), Dec. 23, 2022, 136 Stat. 2628.) Editorial Notes CODIFICATION Another section 2613 was renumbered section 2614 of this title. AMENDMENTS 2022—Subsec. (g). Pub. L. 117–263 substituted ‘‘section 451(a)’’ for ‘‘section 481h(b)’’. 2018—Subsec. (g). Pub. L. 115–232 substituted ‘‘481h(b)’’ for ‘‘481h(b)(1)’’. 2013—Subsec. (g). Pub. L. 112–239, § 1076(a)(9), made technical amendment to directory language of Pub. L. 112–81, § 631(f)(4)(A). See 2011 Amendment note below. 2011—Pub. L. 112–81, § 576(d)(1), substituted ‘‘Accept- ance of frequent traveler miles, credits, points, and tickets: use to facilitate rest and recuperation travel of deployed members and their families’’ for ‘‘Acceptance of frequent traveler miles, credits, and tickets; use to facilitate rest and recuperation travel of deployed members and their families’’ in section catchline. Subsec. (b). Pub. L. 112–81, § 576(a), amended subsec. (b) generally. Prior to amendment, subsec. (b) defined travel benefit. Subsec. (c). Pub. L. 112–81, § 576(b), substituted ‘‘the business entity referred to in subsection (b)’’ for ‘‘the air or surface carrier’’ and substituted ‘‘the business entity’’ for ‘‘the surface carrier’’ and for ‘‘the carrier’’. Subsec. (e)(3). Pub. L. 112–81, § 576(c), substituted ‘‘the business entity referred to in subsection (b)’’ for ‘‘the air carrier or surface carrier’’. Subsec. (g). Pub. L. 112–81, § 631(f)(4)(A), as amended by Pub. L. 11

Source: Supplied 2024 U.S. Code historical extraction · 10 U.S.C. § 2615

Stored review status: historical_2024_not_currentness_verified. Same stored citation; legal effect and authority still require review.